MemProX 2 – 2013

Welcome to the 2nd Membrane proteins; from isolation to crystals (MemProX) course.

 

Useful information: 

Course Materials –>

Course Program –>

Public transport

Airport (Gardermoen) – Oslo S: 

Flytoget (180 NOK)  (Flytoget.no)

NSB (90 NOK)  (nsb.no)

    Hotellet (http://www.cochspensjonat.no) - NCMM:

Oslo S westbound trains to Blindern – T-Bane line 3, 4  or 6  (Ruter.no)

First day:

Meeting point (8.30 – 9.00): The reception at the main entrance. An instructor will meet you there and guide you to meeting room 7.


Biostruct workshop “Membrane proteins – from isolation to crystals”

All Lectures will be held in Forskningsparken seminar room 7
 

 

Programme
 

 

Monday, 21st January

09.00 09.30 Registration and Welcome (Meeting point: Forskningsparken reception) – Jens
                         Preben Morth
09.30  11.30 Speaker Ute Krengel “Basic overview of techniques and theory
                         for macromolecules”
11.30 12.00  Student poster session in the NCMM common area
12.00 13.00  Lunch break (Student poster session)
13.00 14.00 Speaker JPM ”Crystallography introduction 1 – an overview”
14.00 17.00 Practical Session A1, B2, (3.0 hours)
 

 

19:30 Speaker Dinner (Brasserie France)
 

 

Tuesday, 22nd January

09.00 10.00 Speaker Osman Mirza “structural and functional studies of proton-coupled
                         peptide transporters”
10.00 13.00 Practical Session A1, B2, (3 hours)
13.00 14.00 Lunch
14.00 16.00 Practical Session A1, B2, (2 hours)
16.00 19.00 Practical Session A2, C1 (3 hours)
 

 

Wednesday, 23rd January

09.00  12.00 Practical Session A2, C1 (3 hours)
12.00  13.00 Lunch
13.00  15.00 Practical Session A2, C1 (2 hours)
15.00  18.00 Practical Session B1, C2 (3 hours)
 
 

 

Thursday, 24th January

09.00  10.00 Speaker JPM ”Crystallography introduction 2 – an overview”
10.00  12.00  Practical Session  B1, C2 (2 hours)
12.00  13.00 Lunch
13.00  14.00 Speaker Anne-Brit Kolstø “Multi drugs Efflux pumps – an overview”
14.00  16.00 Practical Session  B1, C2 (2.0 hours)
16.00  19.00 Break – Extra time to prepare tomorrow’s student talks
19.00 –          Dinner (Yaya’s, Industrigate 36)
 

 

Friday, 25th January

10.00 13.00 Student presentation preparation (3 hours)
13.00 14.00 Lunch
14.00 15.30 Student group presentations beer hour (1.5 hours)
15.30 16.00 Final words and evaluation (J. Preben Morth)
16.00 End of course
 

Centre for Molecular Medicine Norway (NCMM)